MENI
25.8.2022.

Посланица Представничког дома Алма Чоло учествоваће у Бечу на 3. Иницијативи међупарламентарне сарање Западног Балкана

Посланица Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Алма Чоло учествоваће на 3. Иницијативи међупарламентарне сарадње Западног Балкана, која ће се, у организацији Фондације Konrad Adenauer, одржати од 26. до 28. августа ове године у Бечу.

Како најављују организатори, међупарламентарна конференција у Бечу биће прилика за парламентарце из земаља региона Западног Балкана да разговарају о европској перспективи региона у свјетлу рата у Украјини, као и о политикама влада СР Њемачке и САД за Западни Балкан.

Учесницима конференције обратиће се, како је најављено, замјеник помоћника америчког државног секретара и специјални представник Владе САД за Западни Балкан Gabriel Escobar, специјални представник Владе СР Њемачке за Западни Балкан Manuel Sarrazin, специјални представник Европске уније за дијалог Београд – Приштина и друга питања региона Западног Балкана Мiroslav Lajčak, као и замјеник шефа Клуба посланика ЦДУ/ЦСУ у Бундестагу Јоhann Wadephul.

Очекује се да ће се учесницима конференције, у оквиру теме „Европска перспектива у свјетлу руског напада на Украјину“, обратити и посланица Представничког дома ПСБиХ Алма Чоло. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу