MENI
8.2.2013.

Предсједавајући Представничког дома др Божо Љубић разговарао с амбасадором Ирске за БиХ


Проналажење рјешења за имплементацију Пресуде Суда за људска права у случају Сејдић и Финци против Босне и Херцеговине како и за неперспективну војну имовину у наредна два мјесеца представљало би огроман помак ове земље ка евроатлантским интеграцијама. Ово је, између осталог, истакнуто током данашњег разговора предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ др Боже Љубића и нерезидентног амбасадора Ирске за Босну и Херцеговину Kierana Dowlinga (Kieran Dowling).

На тај начин, по ријечима др Љубића, стекли би се услови најприје да се у земљама Европске уније узбрза процес ратификације Споразума о стабилизацији и придруживању а потом и да Босна и Херцеговина прије истека ове године добије кандидатски статус за улазак у ЕУ. Упоредо с овим процесима, наша земља, истакнуто је данас, била би примљена у Акцијски план за чланство (МАП) у НАТО што би је учинило не само безбједном него и за инвеститоре примамљивом економском дестинацијом.

Предсједавајући Љубић данас је захвалио амбасадору Dowlingu за присуство Ирске као земље која тренутно предсједава Европском унијом на Интернационалном фестивалу Сарајево "Сарајевска зима 2013" у својству почасног госта. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу