MENI
1.6.2022

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović boravio u radnoj posjeti Komandi za obuku i doktrinu OSBiH

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović boravio je u Travniku u radnoj posjeti Komandi za obuku i doktrinu Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Komanda za obuku i doktrinu OSBiH djeluje u sastavu Komande za podršku OSBiH i pruža podršku planiranju obuke OSBiH, izvodeći osnovnu, kolektivnu i institucionalnu obuku, te provodeći funkcionalne, karijerne i specijalističke obuke i edukacije za potrebe OSBiH.

U razgovoru sa komandantom Komande za obuku i doktrinu OSBiH brigadirom Slavenom Blavickim i njegovim saradnicima ocijenjeno je da je ova Komanda dobro organizirani dio OSBiH, koji bi, kako je rečeno, trebalo da se tretira kao proces ulaganja u budućnost i kao proces pripreme profesionalnih vojnih lica za odgovornu i profesionalnu službu u OSBiH.

Tokom posjete konstatirano je da se Komanda za obuku i doktrinu OSBiH suočava sa nizom teškoća u radu, koje se ogledaju u nedovoljnoj personalnoj popunjenosti, kao i u neadekvatnoj logističkoj podršci obuci i vježbama. S tim u vezi zaključeno je da je neophodno unaprijediti infrastrukturu i poboljšati smještajne i nastavne kapacitete.

U realizaciji radne posjete parlamentarnog vojnog povjerenika BiH Boška Šiljegovića Komandi za obuku i doktrinu OSBiH u Travniku učestvovao je i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH general Mirsad Ahmić sa saradnicima. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću