MENI
31.5.2022.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Borjana Krišto i članovi Izaslanstva PSBiH u PS Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi sudjelovat će u Ateni na Plenarnom zasjedanju PSSEECP-a

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i članovi Izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (PSSEECP) Bariša Čolak, Ljubica Miljanović i Edin Mušić sudjelovat će na Plenarnom zasjedanju PSSEECP-a, koje će se 1. i 2. lipnja održati u Ateni.

Središnja tema Plenarnog zasjedanja PSSEECP-a, pod predsjedavanjem Republike Grčke, bit će posvećena Ciljevima održivog razvoja za ekologiju i utjecaju krize na Jugoistočnu Europu, s posebnim osvrtom na sigurnost energetskog snabdijevanja regiona i na poljoprivredno – prehrambeni lanac.

Sudionicima zasjedanja bit će predstavljeni i rezultati ovogodišnjeg predsjedavanja Republike Grčke ovom regionalnom inicijativom.

Uoči Plenarnog zasjedanja bit će održane i sjednice sva tri glavna komiteta PSSEECP-a.

Kako su organizatori najavili, Plenarno zasjedanje PSSEECP-a bit će okončano usvajanjem Završne deklaracije u kojoj će svim zemljama članicama u procesu pridruživanja Europskoj uniji biti pružena snažna potpora na europskom putu.

U ovom dokumentu države članice SEECP-a bit će pozvane da preduzmu aktivnosti u cilju zaštite okoline u okviru održivog gospodarstva, da podstaknu pravnu, znanstvenu, tehnološku i komercijalnu suradnju u području održivog razvoja kako bi se podržala sigurnost snabdijevanja energijom, kao i da promoviraju razmjenu znanja i iskustava u svezi s inovacijama i tehničkom potporom za nesmetani promet roba poljoprivredno - prehrambenog lanca. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću