MENI
31.5.2022

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a razgovarali sa članovima Delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u PSNATO-a

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Nikola Lovrinović i član Delegacije Obren Petrović razgovarali su u Vilniusu, Litvanija, gdje učestvuju na 68. proljetnom zasjedanju PSNATO-a, sa članovima Delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u PSNATO-a koju predvodi šef Delegacije Dragan Šormaz.

Tokom susreta, koji je protekao u prijateljskoj atmosferi, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Srbiji, kao i o nacrtu izvještaja o stanju u zemljama Zapadnog Balkana, koji je razmatran na sjednici Komiteta za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a.

Šormaz i njegove kolege iz Delegacije Narodne skupštine Srbije interesirali su se za aktuelno stanje u Bosni i Hercegovini. Mišljenja su da je dijalog unutar institucija BiH i traženje prihvatljivih rješenja opcija na kojoj treba insistirati.

Tokom sastanka zajednički je konstatirano da je potrebno unaprijediti bilateralne odnose BiH i Srbije, za šta, kako je rečeno, postoji mnogo prostora u svim oblastima.

Članove obje delegacije pozdravio je i član Delegacije Kongresa Sjedinjenih Američkih Država u PSNATO-a Mike Turner, koji je izrazio zadovoljstvo dobrom atmosferom koja je vladala tokom bilateralnog sastanka delegacija PSBiH i Narodne skupštine Republike Srbije u PSNATO-a. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću