MENI
30.5.2022.

Predsjedateljica Izaslanstva PSBiH u PSVE Alma Čolo sudjelovat će u Dublinu na sjednici Stalnog komiteta PSVE

Predsjedateljica Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Alma Čolo sudjelovat će na sjednici Stalnog komiteta PSVE, koja će se održati 31. svibnja u Dublinu, Republika Irska.

Članovi Stalnog komiteta PSVE, tijela koje djeluje u ime PSVE između dva zasjedanja, razmotrit će dnevni red trećeg dijela redovitog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje će se održati od 20. do 24. lipnja ove godine.

Glasovat će se o nacrtima rezolucija i preporuka, koje su pripremili izvjestitelji nekoliko komiteta PSVE. Izvjestitelj Komiteta za jednakost i nediskriminaciju PSVE ponudio je nacrt rezolucije o temi „Pristup abortusu u Europi“, a izvjestitelj Komitet za migracije, izbjeglice i raseljena lica PSVE nacrt rezolucije na temu „Rodno osjetljiva politika migracija“. Na dnevnom redu Stalnog komiteta naći će se i nacrti rezolucija izvjestitelja Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj, na temu „Ovisnost o propisanim lijekovima“ i na temu „Iskorjenjivanje ekstremnog dječijeg siromaštva u Europi: međunarodna obveza i moralna dužnost“.

Članovi Stalnog komiteta PSVE saslušat će uvodno izlaganje predsjednika PSVE Tinyja Koxa, a obratit će im se predsjednici obaju domova Parlamenta Republike Irske Sean O Fearghail i Mark Daly. Tijekom sjednice članovi Stalnog komiteta PSVE razmijenit će mišljenja o aktualnim temama sa ministrom vanjskih poslova i obrane Irske Simonom Coveneyem. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću