MENI
26.5.2022.

Замјеник предсједавајућег Делегације ПСБиХ у ПСОЕБС-а Халид Гењац учествоваће на Кипру на конференцији о улози државних парламената у борби против корупције

Замјеник предсједавајућег Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у Парламентарној скупштини ОЕБС-а (ПСОЕБС) Халид Гењац учествоваће на конференцији о улози државних парламената у борби против корупције, која ће се, у организацији ПСОЕБС-а и Представничког дома Парламента Републике Кипар, одржати 27. и 28. маја у Никозији.

Како су најавили организатори, дводневну конференцију уводним излагањима отвориће предсједница Представничког дома Парламента Кипра Annita Demetriou, предсједница ПСОЕБС-а Margareta Cederfelt и потпредсједница ПСОЕБС-а и специјална представница ПСОЕБС-а за борбу против корупције Irene Charalambides.

Највиши званичници ПСОЕБС-а и Републике Кипар, као и бројни европски експерти из области борбе против корупције разговараће током конференције, подијељене у три сесије, о улози државних парламената у спречавању и борби против корупције, о усвајању кључних политика за спречавање корупције и подстицање транспарентности и одговорности и о доприносу независних институција и медија у превенцији и борби против корупције. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу