MENI
21.10.2015

Parlamentarni vojni povjerenik boravio u terenskoj posjeti bataljonima Oružanih snaga BiH na lokalitetu radarskog položaja „Kozara“


Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović boravio je danas u terenskoj posjeti Bataljonu veze i Bataljonu za osmatranje i javljanje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) na lokalitetu radarskog položaja „Kozara“ kod Banja Luke.

Tokom posjete, u čijoj su realizaciji učestvovali i komandant Operativne komande OSBiH general - major Dragan Vuković i samostalni izvršilac Predsjedništva BiH za pitanja odbrane i civilne komande nad OSBiH Ranko Ninković, parlamentarni vojni povjerenik upoznao se sa aktivnostima pripadnika navedenih bataljona.

Gospodin Šiljegović informiran je o uvjetima života i rada pripadnika OSBiH na ovom lokalitetu, kao i o teškoćama sa kojima se pripadnici OSBiH susreću u obnašanju svakodnevnih dužnosti, a koje se, prije svega, odnose na pitanja infrastrukture, sistema vodosnabdijevanja, te ishrane profesionalnih vojnih lica.

Pripadnici ovih formacija posebno su istakli problem nedostatka ogrevnog materijala u navedenim bataljonima pred nadolazeći zimski period, te upoznali parlamentarnog vojnog povjerenika i sa drugim organizacionim problemima i sistemskim teškoćama sa kojima se pripadnici OSBiH na ovoj lokaciji susreću. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću