MENI
31.3.2022

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost posjetili Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić, zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto, te članovi Zajedničke komisije Marina Pendeš i Bariša Čolak posjetili su, u okviru planiranih godišnjih aktivnosti, Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Na sastanku sa rukovodstvom Agencije, kojem je prisustvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević upoznao je članove Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH sa radom, rezultatima i problemima u radu. Kazao je kako potpuno nov objekat, sa savremenom opremom i motivisanim ljudstvom, pruža izvanredne mogućnosti za školovanje, stručno osposobljavanje i usavršavanje pripadnika policijskih tijela BiH i drugih službi i agencija iz oblasti sigurnosti.

Pored školovanja policijskih kadrova BiH, obuke pripadnika agencija za zaštitu lica i imovine i pripadnika detektivskih agencija, Agencija realizuje stručnu obuku kroz  kurseve i seminare, te razvija istraživačko-izdavačku djelatnost, čime unapređuje i modernizuje rad policije, rečeno je na sastanku.  

Nakon razgovora sa rukovodstvom Agencije, članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost obišli su objekte Agencije, te se uvjerili u izvanredne mogućnosti koje za školovanje i stručno usavršavanje policijskih kadrova pruža ova ustanova. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću