MENI
21.3.2022

Održana 74. sjednica Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere

Na 74. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine primljena je k znanju predstavka upućena od Vijeća nacionalnih manjina BiH. Nezavisna komisija, u skladu sa svojim nadležnostima, nastaviće da postupa po ovoj predstavci.

K znanju je primljena predstavka zatvorenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, broj 05/6-50-17-349/22 od 4. 3. 2022. godine, kao i Dopis Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, broj 02-15-1-120-2/22 od 4. 3. 2022. godine. Nakon što je razmotreno očitovanje Zavoda, Nezavisna komisija donijela je odluku da nastavi da radi po predstavci zatvorenika.

Nezavisna komisija primila je k znanju Odluku Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Utvrđen je Plan aktivnosti za april 2022. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću