MENI
18.3.2022

Članovi kolegija domova Parlamentarne skupštine BiH razgovarali sa sekretarom za odnose sa državama u Državnom sekretarijatu Svete Stolice

Predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović i Bakir Izetbegović te zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto razgovarali su danas sa sekretarom za odnose sa državama u Državnom sekretarijatu Svete Stolice Nј.E. mons. Paul Richardom Gallagherom.

Nadbiskup Gallagher istaknuo je danas da u posjeti Bosni i Hercegovini boravi kao emisar Svetog oca kako bi izrazio punu podršku našoj zemlji u nastojanjima da se izađe iz aktuelne političke krize i ohrabrio napore koji se čine kako se aktuelna situacija u Ukrajini ne bi prelila i na ova područja. On je prenio podršku evropskom putu Bosne i Hercegovine i radu na izmjenama izbornog zakonodavstva.

Razgovarano je i o bilateralnim odnosima BiH i Svete Stolice i nastojanjima da se oni dodatno urede odgovarajućim ugovorima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću