MENI
8.3.2022.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Бакир Изетбеговић разговарао са предсједницом Представничког дома Парламента Холандије Verom Bergkamp и предсједницом Комитета за спољне послове Attjom Kuiken

"Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић одржао је данас online састанак са предсједницом Представничког дома Парламента Краљевине Холандије Verom Bergkamp и предсједницом Комитета за спољне послове Представничког дома Attjom Kuiken.  

Предсједница Представничког дома Bergkamp и предсједница Комитета за спољне послове Kuiken истакнуле су пуну подршку Холандије територијалном интегритету и суверенитету Босне и Херцеговине, те њеном евроатлантском путу. 

У том контексту су подсјетиле да је Парламент Холандије у новембру прошле године усвојио иницијативу у којој се од Владе тражи да од партнера у Европској унији траже санкције против одговорних за напад на уставноправни поредак Босне и Херцеговине и за негирање геноцида у Сребреници.  

Изетбеговић се захвалио саговорницама на интересовању Холандије за дешавањима у Босни и Херцеговини, те на јасном ставу по питању потребе рјешавања узрока актуелне кризе. Од Холандије је затражио снажнију подршку интезивирању пута Босне и Херцеговине ка чланству у Европској унији и НАТО-у. 

Посебна пажња посвећена је инвазији Русије на Украјину, те њеним могућим импликацијама на Босну и Херцеговину и Европску унију. Заједнички је истакнута важност јединственог одговора на нову кризу и превенирања даље дестабилизације прилика, нарочито на простору Западног Балкана.  

За крај марта је најављена посјета чланова Комитета за спољне послове Представничког дома Парламента Холандије Босни и Херцеговини." (саопштење из Кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа Бакира Изетбеговића)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу