MENI
8.3.2022.

Članovi Izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana sudjelovat će na 16. plenarnoj sjednici PAM u Dubaiju

Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović i zamjenica predsjedatelja Izaslanstva Darijana Filipović sudjelovat će na 16. plenarnoj sjednici PAM-a, koja će se 9. i 10. ožujka ove godine održati u Dubaiju.

Na sjednici PAM-a, čiji je domaćin Federalno nacionalno vijeće Ujedinjenih Arapskih Emirata, bit će razmotrena izvješća o radu tri stalna komiteta ove multilateralne parlamentarne organizacije koja okuplja države mediteranskog regiona.

U okviru Stalnog komiteta PAM-a za političku i sigurnosnu suradnju, bit će razmotrena izvješća i prijedlog rezolucije na temu „Sigurnosna pitanja koja utiču na situaciju u regionu Mediterana“, kao i izvješće i prijedlog rezolucije na temu „Borba protiv rastuće prijetnje terorizma u euro – mediteranskom regionu“.

Stalni komitet PAM-a za ekonomsku, socijalnu i ekološku suradnju ponudit će izvješća i prijedloge rezolucija na temu „Bolja izgradnja: ekonomski oporavak i politički odgovori na uticaj pandemije virusa korona u euro – mediteranskom i zalivskom regionu“, kao i na temu „Klimatske promjene i ekološka degradacija u mediteranskom regionu – potreba za hitnu zajedničku akciju“.

Sudionici 16. plenarne sjednice PAM-a saslušat će i izvjestitelje Stalnog komiteta PAM-a za dijalog između civilizacija i za ljudska prava o temi „Prepreke za obrazovanje u zemljama članicama PAM-a – dobre prakse“, kao i o temi „Posvjećenost Mediterana reviziji globalnog sporazuma za sigurnosne i zakonite migracije u 2022. godini“.

Predviđeno je da 16. plenarnu sjednicu PAM-a svojim uvodnim obraćanjima otvore predsjednik Federalnog nacionalnog vijeća Ujedinjenih Arapskih Emirata Saqr Ghobash i predsjednik PAM-a Gennaro Migliore. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću