MENI
7.3.2022

Održana 29. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 29. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2019. godini, čiji je podnosilac Centralna izborna komisija BiH.

Komisija je usvojila Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Osnovne pretpostavke za efikasno upravljanje taksama i naknadama institucija BiH, kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Elektronsko upravljanje dokumentima u institucijama BiH, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH.

Članovi Komisije primili su k znanju Finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za period 1.1. - 30. 9. 2021. godine, te Program rada s godišnjim planom revizija Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Komisija je usvojila Izvještaj o radu Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH za 2021. godinu, kao i Orijentacioni radni plan Komisije za period januar - decembar 2022. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću