MENI
24.2.2022.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sudjelovao na Godišnjoj konferenciji o obuci Oružanih snaga BiH

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sudjelovao je danas u Sarajevu na Godišnjoj konferenciji o obuci Oružanih snaga BiH.

U radu Godišnje konferencije sudjelovali su načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general pukovnik Senad Mašović, visoki časnici Oružanih snaga BiH, te  predstavnici NATO Stožera u Sarajevo i Zapovjedništva EUFOR-a u BiH.

Tijekom Godišnje konferencije analizirani su svi segmenti značajni za realizaciju obuke postrojbi i zapovjedništava Oružanih snaga BiH.

Konstatirano je da su tijekom 2021. godine realizirani postavljeni ciljevi i da su postignuti dobri rezultati, čime je potvrđen visoki profesionalizam pripadnika Oružanih snaga BiH. Kako je rečeno, otežavajuću okolnost predstavlja činjenica da se već četvrtu godinu proces obuke realizira sa ograničenim financijskim sredstvima i proračunom koji se realizira kroz odluke o privremenom financiranju.

Razmatrana su i statusna pitanja pripadnika Oružanih snaga BiH koja imaju uticaj na motivaciju vojnika tijekom obuke.

Tijekom Godišnje konferencije naglašena je opredijeljenost pripadnika Oružanih snaga BiH da, uprkos svim izazovima i teškoćama, postižu još bolje rezultate i dostižu jasno definirane visoke standarde obuke i angažmana Oružanih snaga BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću