MENI
19.2.2022.

Predsjedatelj Zastupničkog doma dr. Denis Zvizdić razgovarao u New Yorku sa zamjenikom stalne predstavnice SAD pri UN

"Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se u New Yorku sa zamjenikom stalne predstavnice SAD pri Ujedinjenim narodima (UN), veleposlanikom Richardom Millsom.

Zahvaljujući se veleposlaniku Millsu na potpori koju SAD pružaju našoj zemlji,  predsjedatelj Zvizdić  upoznao  je veleposlanika Millsa sa aktualnom političkom situacijom u BiH i sa procesima koji se trenutno vode, a u svezi su sa blokadom rada državnih institucija, te pokušajem preuzimanja nadležnosti državnih institucija i njihovog nelegalnog, odnosno antiustavnog prenošenja na razinu entiteta RS koji se nalazi unutar Bosne i Hercegovine.

Veleposlanik Mills je jasno istaknuo da SAD snažno poštuju suverenitet, teritorijalni  integritet i političku neovisnost Bosne i Hercegovine, te da su potpuno neprihvatljive ideje o bilo kakvim podjelama ili secesionizmu.

Predsjedatelj Zvizdić i veleposlanik Mills su se složili da se BiH  treba vratiti na tračnice europskih i NATO integracija. Osudili su sve procese koji mogu ići prema bilo kakvoj secesiji ili rušenju dostignute razine kvaliteta i funkcioniranja državnih institucija.

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da jako cijeni potporu predstavnika SAD u Vijeću sigurnosti UN-a radu OHR-a i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Sastanku je nazočio i stalni predstavnik BiH pri UN Sven Alkalaj." (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću