MENI
17.2.2022.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Звиздић састао се у Њујорку са предсједником Генералне скупштине Уједињених нација

"Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) др Денис Звиздић састао се у Њујорку са предсједником Генералне скупштине Уједињених нација Abdullom Shadidom и упознао га са политичком ситуацијом у нашој земљи и са антиуставним блокадама рада државних институција.

Током састанка предсједавајући Звиздић нагласио је да је неопходно што прије обезбједити функционалност институција, како би БиХ могла наставити остваривати циљеве на евроатлантском путу.

Предсједавајући Звиздић захвалио се организацији Уједињених нација на подршци и истакнуо огроман значај Уједињених нација на заштити суверенитета и територијалног интегритета Босне и Херцеговине. Предсједавајући Звиздић и предсједник Shadid сагласили су се да у је наредном периоду потребно окончати деструкције које су штетне за све грађане у БиХ, те да је неопходно младим људима понудити бољу и квалитетнију перспективу за останак у домовини, чиме би се зауставио њихов одлазак из земље.

На крају састанка, предсједавајући Звиздић и предсједник Shadid сложили су се да је, у времену великих свјетских изазова и политичких криза, неопходно радити на унапређењу и јачању улоге Уједињених нација.

Састанку је присуствовао и стални представник БиХ при Уједињеним нацијама, амбасадор Свен Алкалај." (саопштење из Кабинета предсједавајућег Представничког дома др Дениса Звиздића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу