MENI
15.2.2022.

Članovi Interresorne radne skupine za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH razgovarali sa ravnateljem ODIHR-a

Predsjedateljica Interresorne radne skupine za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Alma Čolo, zamjenici predsjedateljice Sredoje Nović i Bariša Čolak, te članovi Interresorne radne skupine Borjana Krišto, Snježana Novaković – Bursać, Branislav Borenović, Dževad Mahmutović i Josip Brkić razgovarali su danas sa ravnateljem Ureda OESS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Matteom Mecaccijem i njegovim suradnicima, koji borave u zvaničnom posjetu našoj zemlji.

Visoki gosti interesirali su se za tijek i nastavak razgovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, u svjetlu preporuka ODIHR-a iz 2018. i ranijih godina koje se odnose na tehničke izmjene s ciljem poboljšanja integriteta izbornog procesa u BiH.

Članovi Interresorne radne skupine za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH upoznali su ravnatelja ODIHR-a i njegove suradnike sa dosadašnjim radom ovog radnog tijela koje se sastoji od predstavnika obaju domova Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH.

Tijekom sastanka mogli su se čuti različiti stavovi u svezi sa mogućnošću usvajanja tehničkog paketa Izbornog zakona BiH, kao i u svezi sa legalitetom i legitimitetom izbora članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Bilo je riječi i o pitanju financiranja održavanja predstojećih Općih izbora u BiH.

Članovi Interresorne radne skupine za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH zahvalili su se dužnosnicima ODIHR-a na preporukama, kao i na stručnoj i tehničkoj potpori i pomoći u razgovorima o izmjenama izbornog zakonodavstva BiH. S tim u svezi, predstavnici ODIHR-a apelirali su da se nastave razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH s ciljem jačanja demokracije i integriteta izbornog procesa u BiH, te obećali da će i u narednom razdoblju nastaviti da pružaju punu potporu institucijama BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću