MENI
22.10.2015.

Zastupnik u Zastupničkom domu i član Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH pri PS Vijeća Europe Saša Magazinović sa predsjednikom Parlamenta i glavnim tajnikom Kantona Bern


Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član izaslanstva PSBiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Saša Magazinović susreo se danas sa predsjednikom Parlamenta Kantona Bern Markom Jostom i glavnim tajnikom Kantona Bern Patrikom Treesom. 
 
Razgovarano je o aktualnim političkim događajima u BiH i sprovođenju strukturalnih reformi s ciljem uspostave efikasnije države. Fokus razgovora bili su i modeli suradnje i povezivanja Kantona Bern sa različitim razinama vlasti u našoj zemlji. 

Magazinović je goste upoznao s aktivnostima u okviru bosanskohercegovačkog predsjedavanja Vijećem Europe, kao i sa aktivnostima Vijeća Europe u BiH sa akcentom na rad Političke škole u kojoj sudjeluju predstavnici političkih stranaka, medija i civilnog društva. Naglašeno je da su projekti poput ovog koji promovira zajednički rad na rješavanju konkretnih problema od izuzetne važnosti u rušenju barijera i podjela u društvu koje kreiraju pojedini politički lideri sa ciljem ostvarivanja osobne koristi bez obzira na stagnaciju države. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću