MENI
22.10.2015

Članica Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH Zdenka Džambas na 9. sastanku COSAP-a


Članica Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenka Džambas, 24. oktobra u Tirani učestvovat će u radu 9. sastanka Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije država obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (COSAP).

Programom Konferencije, čija je glavna tema definirana nazivom „Politika susjeda i nova parlamentarna dimenzija berlinske inicijative“ i na kojoj će, u svojstvu zemalja članica COSAP-a, učestvovati delegacije parlamenata Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije, planirano je obraćanje predsjedavajućeg Parlamenta Albanije Ilira Mete, predsjedavajuće Komisije za evropske integracije Parlamenta Albanije Majline Bregu, kao i ambasadorice Delegacije EU u Albaniji Romane Vlahutin. Učesnicima Konferencije, među kojima će, u svojstvu posmatrača, biti i delegacije parlamenata Turske i Kosova, obratit će se i izvjestilac Evropskog parlamenta za Albaniju Knut Fleckenstein.

Na glavnoj sesiji Konferencije predviđena je rasprava o parlamentarnom pristupu berlinskom procesu. Učesnici Konferencije će obaviti i raspravu o pitanju parlamentarnih izazova u okvirima bliže regionalne saradnje, kao i o poticanju interakcije među akterima u procesu evropskih integracija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću