MENI
22.2.2013.

Чланови Сталне делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини OЕБС-а др Драган Човић и Лазар Продановић на Зимском засједању ПС ОЕБС-а у Бечу


Више од 240 парламентараца из 56 земаља расправљало је о слободи медија, прекограничној и безбједоносној сарадњи током Зимског засјeдања Парламентарне скупштине Организације за безбједност и сарадњу (ПС ОЕБС) које се одржава у Бечу и на ком учествују чланови Сталне делегације Парламентарне скупштине БиХ у ПС ОЕБС-а др Драган Човић и Лазар Продановић.

Након уводне сесије обиљежене обраћањима предсједнице Парламента Аустрије Barbare Pramer и генералног секретара ОЕБС-а Lamberta Zaniera, данас је организована посебна расправа о ситуацији у Сирији, Малију и сјеверној Африци.

Предсједник ПС ОЕБС-a Rikardo Migliori поставио је питање како промјене безбједоносних снага и нове технологије утичу на заштите граница, питање избјеглица, трговину људима, оружјем, тероризам и остале проблеме са којима се земље, чланице ОЕБС-а суочавају. Он је истакао значај Хелсиншког завршног акта и позвао парламентарце да се врате изворној улози ове организације како би она могла успјешно одговорити на изазове будућности. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу