MENI
22.10.2015

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i njen zamjenik Mladen Bosić razgovarali sa predstavnicima austrijske organizacije „Forchtensteiner Kreist“


Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i njen zamjenik Mladen Bosić razgovarali su danas u Sarajevu sa predstavnicima organizacije „Forchtensteiner Kreist“, koju čine ugledni aktivni i bivši članovi Parlamenta Austrije i drugih institucija te zemlje iz Austrijske narodne partije (OVP).

Članovi ove uticajne organizacije, predvođeni njenim predsjednikom, dugogodišnjim poslanikom Parlamenta Austrije i čelnikom grada Insbruka Josefom Höchtlom, interesirali su se za aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, s ciljem da svojim iskustvom i autoritetom pomognu Bosni i Hercegovini u daljem procesu evropskih integracija.

Predstavnici organizacije „Forchtensteiner Kreist“, čiji su potpredsjednici evropski komesar Johannes Hahn i ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz, naglasili su da pružaju punu podršku evropskom putu BiH, te istaknuli da našu zemlju u budućnosti vide kao punopravnu članicu Evropske unije.
Zahvaljujući se na podršci i ponuđenoj pomoći, gospođa Krišto i gospodin Bosić istaknuli su da je prioritet Bosne i Hercegovine ispunjavanje usaglašene reformske agende i dalji napredak na putu evropskih integracija, uz puno poštivanje složenog ustavnog uređenja zemlje i prava konstitutivnih naroda i građana BiH. 

Naglašavajući da je vrijeme da se Bosna i Hercegovina okrene budućnosti i članstvu u Evropskoj uniji, gospođa Krišto i gospodin Bosić izrazili su očekivanje da će Austrija, kao jedan od najvećih investitora, nastaviti da ulaže u ekonomiju Bosne i Hercegovine, gradeći prosperitetnu budućnost za sve, posebno za mlade ljude u našoj zemlji. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću