MENI
6.3.2013.

Izaslanstvo PSBiH sudjeluje na međunarodnom parlamentarnom forumu o obnovljivoj energiji


Prvi zamjenik predsjedatelja Mirza Kušljugić i članovi Povjerenstva za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Anto Domazet, Zijad Jagodić, Borislav Bojić i Šemsudin Mehmedović, te članica Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda PSBiH Nermina Kapetanović sudjelovat će na međunarodnom parlamentarnom forumu o obnovljivoj energiji koji se na temu „Međunarodna suradnja za energetsku revoluciju“ 07. i 08. ožujka 2013. godine održava u Bruxellesu.

Prvog dana Foruma će se, u okviru sesije čiji je naziv „Energija za ljude“, razgovarati o bezmrežnim obnovljivim izvorima i seoskim mini mrežama-borba protiv siromaštva enegrijom", dok će se u sklopu sesije „Veza sa najbogatijim izvorima“ raspravljati u svezi izgradnje novih „autocesta za električnu energiju“ i obnovljivim instalacijama.

Drugog dana će tijekom sesije „Mobilizacija tržišta obveznica i druga privatna ulaganja“ biti razmijenjena mišljenja o tome kako međunarodne agencije mogu pomoći da energetski projekti privuku privatne investicije, a sesija „Izgradnja političke volje“ bit će posvećena radu s parlamentima s ciljem jačanja političkog okvira za obnovljivu energiju.

Inače, pored članova parlamenata iz Afrike, Azije i Europe, na međunarodnom parlamentarnom forumu će sudjelovati i predstavnici Afričke razvojne banke, Azijske razvojne banke, Europske banke za obnovu i razvoj, Europske investicijske banke, Svjetske banke, Europske komisije, Međunarodne energetske agencije, Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, Razvojnog programa Ujedinjenih naroda, Organizacije UN-a za industrijski razvoj, kao i drugih multilateralnih i bilateralnih agencija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću