MENI
15.12.2021.

Članovi kolegija obaju domova Parlamentarne skupštine BiH razgovarali sa specijalnim izaslanikom premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan

Članovi kolegija obaju domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razgovarali su danas sa specijalnim izaslanikom premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuartom Peachom, koji boravi u višednevnom radnom posjetu našoj zemlji.

Predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović i, u ime predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Dragana Čovića, izaslanica u Domu naroda PSBiH Marina Pendeš upoznali su visokog britanskog dužnosnika sa svojim viđenjem aktualne političke krize u BiH koja, kako su zajednički konstatirali, paralizira funkcioniranje ključnih državnih institucija i negativno utječe na reformske procese i europski put Bosne i Hercegovine.

Članovi vodstva obaju domova PSBiH zahvalili su se gospodinu Peachu na ogromnoj potpori i pomoći koju Velika Britanija, kao prijateljska zemlja, godinama pruža Bosni i Hercegovini, te apelirali na specijalnog izaslanika premijera Velike Britanije da pomogne kako bi se u BiH očuvao mir, stabilnost, te otvorio dijalog o većini spornih pitanja.

Ističući da je došao kao prijatelj koji želi dobro Bosni i Hercegovini i svim zemljama u regionu, specijalni izaslanik premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuart Peach najavio je da će njegova zemlja, zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i Europskom unijom, pojačati nazočnost i raditi na uspostavljanju dijaloga i na daljnjoj potpori Bosni i Hercegovini i njenim institucijama.

Peach je upozorio da Velika Britanija neće dozvoliti da se Bosna i Hercegovina vrati konfliktima i da će u punoj mjeri nastaviti raditi sa institucijama BiH na stabilizaciji političkih i ekonomskih prilika, kao i na zaustavljanju odlaska velikog broja građana, posebno mladih, iz Bosne i Hercegovine.

U razgovoru je sudjelovao i veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću