MENI
9.12.2021.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Звиздић разговарао у Вашингтону с директорицом Савјета за националну безбједност при Бијелој кући

"Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Денис Звиздић разговарао је у Вашингтону с директорицом Савјета за националну безбједност при Бијелој кући задуженој за Балкан и Централну Европу Robin Brooks.

Размијенили су мишљења о политичкој ситуацији у БиХ и сложили су се да је неопходно зауставити блокаде рада институција БИХ и посветити се сарадњи и остваривању приоритета на путу БиХ ка пуноправном чланству у Европској унији и НАТО-у.

Током разговора,предсједавајући Звиздић говорио је и о опасним плановима отимања државних надлежности  и рушења Оружаних снага, Управе за индиректно опорезивање, Суда и Тужилаштва БиХ и посебно се осврнуо на питање државне имовине, чији је једини титулар БиХ.

Предсједавајући Звиздић и директорица Brooks су нагласили да је важно сачувати мир, безбједност и евроатлантску будућност како би грађани БиХ могли да живе у миру. Директорица Brooks је поручила да САД снажно подржавају суверенитет и територијални интегритет БиХ.

Састанку је присуствовао и амбасадор БиХ у САД Бојан Вујић". (саопштење из Кабинета предсједавајућег Представничког дома др Дениса Звиздића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу