MENI
8.12.2021

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvuju na 13. strateškom političko-vojnom seminaru o kibernetičkoj sigurnosti i kriznom menadžmentu

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Asim Sarajlić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvuju na 13. strateškom političko-vojnom seminaru o kibernetičkoj sigurnosti i kriznom menadžmentu, koji se od 8. do 10. decembra održava u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Seminar, koji se održava u organizaciji Ministarstva odbrane BiH i Misije Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u BiH, svojim uvodnim izlaganjima otvorili su ministar odbrane BiH Sifet Podžić i šefica Misije OSCE-a u BiH ambasadorica Kathleen Kavalec.

U radu Seminara učestvuju stručnjaci u oblastima kibernetičke sigurnosti i upravljanja krizama iz nadležnih ministarstava Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske, kao i iz zemalja regiona.

Učesnici Seminara su i predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH, Američke ambasade u Sarajevu, OSCE-a, te predstavnici akademske zajednice u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću