MENI
3.12.2021.

Предсједавајући Делегације ПСБиХ у ПС Уније за Медитеран Драган Богданић учествовао у Бриселу на сједницама одбора ПС Уније за Медитеран

Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Уније за Медитеран (ПСУзМ) Драган Богданић учествовао је данас у Бриселу у раду Одбора ПСУзМ за политичке послове, безбједност и људска права, као и Одбора ПСУзМ за енергетику, животну средину и воду.

На овим сједницама, које су одржане уочи 16. сједнице ПСУзМ, усвојени су нацрти препорука са амандманима, који ће бити разматрани на сутрашњем пленарном засједању.

Централна тема пленарног засједања ПСУзМ, које се одржава под предсједавањем Европског парламента, насловљена је као „Борба против глобалног загријавања и посљедица климатских промјена у регији Медитерана“.

Унија за Медитеран окупља представнике 42 државе – свих 27 држава чланица Европске уније, 11 држава Блиског истока и сјеверне Африке, Монако и три балканске и медитеранске земље, Босну и Херцеговину, Албанију и Црну Гору. Босна и Херцеговина је оснивач и пуноправна чланица ове међународне мултилатералне организације. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу