MENI
3.12.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić učestvovat će na Parlamentarno – sigurnosnom forumu u Vašingtonu

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić učestvovat će na Parlamentarno – sigurnosnom forumu, koji će se 6. decembra održati u Vašingtonu.

Ovaj tradicionalni događaj, kojeg svake godine organizuje nekadašnji član Predstavničkog doma Kongresa SAD i osnivač ovog Foruma Robert Pittenger, okuplja američke kongresmene i senatore, parlamentarce iz cijelog svijeta, te eksperte i predstavnike agencija neposredno angažovane u suprotstavljanju aktuelnim globalnim sigurnosnim izazovima.

Programom Foruma najavljeno je da se dr. Zvizdić obratiti učesnicima Foruma u okviru panela o najboljim primjerima i praksama unapređenja saradnje parlamenata.

Predviđeno je, također, da se predsjedavajući Predstavničkog doma tokom boravka u  Vašingtonu radno sastane sa više članova američkog Kongresa.

Tokom Foruma bit će razmotrene različite vrste aktuelnih globalnih sigurnosnih izazova, od nezakonite trgovine ljudima i migrantske krize, pranja novca, zloupotreba u ekonomskoj ekspanziji pojedinih zemalja kroz kontraverzne investicije, do posljedica neurokognitivnog rata i upotrebe psihološkog i biološkog oružja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću