MENI
12.11.2021.

Предсједавајући Комисије за спољне послове Представничког дома Сафет Софтић примио у наступну посјету амбасадора Републике Италије у БиХ

Предсједавајући Комисије за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Сафет Софтић примио је данас у наступну посјету амбасадора Републике Италије у БиХ Marca Di Ruzzu.

Амбасадор Di Ruzza захвалио се Софтићу на учешћу на online Интерпарламентарном састанку о будућности европских интеграција земаља Западног Балкана, који је одржан у организацији предсједавајућег Комисије за спољне и европске послове Представничког дома Парламента Италије Piera Fassina. С тим у вези, амбасадор Италије у БиХ подвукао је да његова земља остаје у потпуности привржена процесу проширења Европске уније и да ће наставити да пружа пуну подршку наставку процеса европских интеграција Босне и Херцеговине.

Током састанка размијењена су мишљења о актуелној политичкој ситуацији у нашој земљи.

Заједнички је констатовано да су односи између Босне и Херцеговине и Италије добри и пријатељски, те да има простора да се наставе развијати како на политичком тако и на економском плану. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу