MENI
12.11.2021.

У Парламентарној скупштини БиХ одржана обука о успостави е-легислативе

У оквиру пројекта „Подршка Европске уније (ЕУ) у развоју и инсталацији софтвера за е-законодавство у парламентима Босне и Херцеговине“ у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине (ПСБиХ) одржана јеобука за службенике Секретаријата ПСБиХ о успостави е-легислативе у ПСБиХ.

Обуку, коју су поздравним обраћањима отворили секретар Заједничке службе ПСБиХ Мирза Имамовић, секретар Представничког дома ПСБиХ Марин Вукоја и секретарка Дома народа ПСБиХ Гордана Живковић, водили су представници имплементаторске фирме „Nextsense“ из Сјеверне Македоније Симона Радинска, Игор Андоновски и Мартин Костовски.

Током обуке, службеницима појединих организационих јединица ПСБиХ, те стручном особљу у кабинетима предсједавајућих и замјеника предсједавајућих домова ПСБиХ презентовано је ново и технолошки напредно софверско рјешење, које ће, како је истакнуто, омогућити службеницима и члановима ПСБиХ ефикасније праћење законодавног поступка и унапрједити свеукупне радне процесе у ПСБиХ. Истакнуто је такође да ће имплементација ове апликације омогућити већу транспарентност у раду институције и обезбједити бољу комуникацију и размјену информација, како између парламената међусобно тако и између парламената и јавности.

Чланови Радне групе Секретаријата ПСБиХ за израду, развијање и инсталирање софтвера за успоставу е-легислативе у парламентима Босне и Херцеговине наставит ће и у наредном периоду с радом на успостави е-легислативе у ПСБиХ. (крај)

 

 

 

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу