MENI
3.11.2021

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović prisustvovao svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović prisustvovao je svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu.

Ocjenjujući kako Sveučilište u Zagrebu iz akademske godine u godinu pravi iskorak, dr. Čović je u svom obraćanju prisutnima kazao da Sveučilište u Zagrebu djeluje kao ogledni primjer konstantnog ulaganja u jedan od najvažnijih stupova svakog društva - obrazovnog.

Predsjedavajući Doma naroda dr. Čović istaknuo je nemjerljivu važnost kohezivnog, zajedničkog strateškog djelovanja dva sveučilišta - u Zagrebu i Mostaru, kao integrativnom okviru koji priprema nove generacije mladih ljudi za tržište rada, ali i predstavlja akademski i obrazovni sistem koji se približava visokoškolskim institucijama širom Evrope.

Dr. Čović je, također, kazao kako je Sveučilište u Mostaru, u kontekstu BiH i pozicije Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, mnogo više od samog univerziteta. Pored činjenice da je jedino na kojem se nastava službeno realizira na hrvatskom jeziku, ono zapravo funkcionira kao temeljna obrazovna institucija od šireg društvenog pa i egzistencijalnog značaja za Hrvate BiH, istaknuo je dr. Čović te dodao kako uska sauradnja sa univerzitetima u Republici Hrvatskoj predstavlja strateški okvir djelovanja svih nivoa vlasti u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću