MENI
4.10.2021

Članovi rukovodstva Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i parlamentarni vojni povjerenik BiH razgovarali sa delegacijom Sejma Republike Poljske

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić i  parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović danas su u Sarajevu razgovarali sa delegacijom Sejma Republike Poljske, koju je predvodio vice maršal Donjeg Doma poljskog Parlamenta Ryszard Terlecki.

Tokom sastanka razgovaralo se o aktivnostima Zajedničke komisije i Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH u parlamentarnom nadzoru, o stanju u sektoru odbrane i sigurnosti BiH, migrantskoj krizi i drugim aktuelnim političkim i sigurnosnim pitanjima u BiH. Bilo je riječi i o euroatlantskom putu BiH, te odnosima sa susjedima i regionalnoj saradnji, a razgovorano je i o stanju ljudskih prava u Oružanim snagama BiH.

Goste iz Poljske interesovala su brojna pitanja koja se odnose na strukturu Oružanih snaga BiH i sektora odbrane, kao i sektora sigurnosti i policijskih agencija.

Razmijenjene su i informacije o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Poljskoj, kao i u političkoj situaciji unutar Evropske unije.

Dogovoreno je intenziviranje međuparlamentarne saradnje, posebno između radnih tijela dva parlamenta u čijoj je nadležnosti nadzor nad sektorima odbrane i sigurnosti. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću