MENI
4.4.2013

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH razgovarali sa članicama Ženske romske mreže „Uspjeh“


Predsjedavajući Niko Lozančić, prva zamjenica predsjedavajućeg Ismeta Dervoz i član Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zijad Jagodić razgovarali su danas sa članicama Ženske romske mreže „Uspjeh“ o unapređenju kvalitete života za djevojčice i žene u BiH koji su u Parlamentarnoj skupštini boravili u okviru programa "Otvoreni parlament".

Tom prilikom, posebno su naglašeni problemi u oblasti stambenog zbrinjavanja, zdravstvenog osiguranja kao i pomoći koju je potrebno pružiti u obrazovanju romske djece.
Kako je rečeno, treba činiti dodatne napore kako bi se stanje u tim kao i mnogim drugim oblastima poboljšalo, te da je u njihovo rješavanje potrebno uključiti sve nivoe vlasti u BiH. 

U sklopu Ženske romske mreže „Uspjeh“ sastanku su prisustvovale predstavnice Centra za majke „Utjeha“ iz Zenice, Centra za majke „Nada“ iz Kaknja, Romske omladinske organizacije „Budi mi prijatelj“ iz Visokog, kao Udruženja „Bolja budućnost“ iz Tuzle, koje su ovom prilikom obišle i objekat te saznale više informacija o funkcioniranju Parlamentarne skupštine BiH.
Sastanku je prisustvovala i direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH Samra Filipović-Hadžiabdić.

Inače, posjetu Parlamentarnoj skupštini BiH omogućila i organizirala "INFOTEKA" - ženski informaciono dokumentacioni centar iz Zenice, u okviru svoj projekta "Speak up" a koji je podržala Ambasada SAD u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću