MENI
16.4.2013

Održana sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH


Na 24. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u prvoj komisijskoj fazi podržan je Prijedlog zakona o odgovornosti za nuklearnu štetu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije koji se odnosi na Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH i to za Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), Graničnu policiju, Službu za poslove sa strancima, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela, Agenciju za policijsku podršku, Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje, Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja, te na Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH u dijelu Izvještaja koji se odnosi na uvoz i izvoz naoružanja i vojne opreme i Ministarstvo civilnih poslova u dijelu Izvještaja koji se odnosi na protuminske akcije u BiH.

Usvojena je Informacija i prijedlozi zaključaka s konferencije o temi „Aktuelno stanje sigurnosti u BiH“, koja je održana u Zenici, 8. i 9.2.2013., a čiji je sačinilac Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću