MENI
8.6.2021.

Član Skupine za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine BiH Draga Mektić primio u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Član Skupine za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Mektić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, NJ. E. Osamaha Dakhela R. Al – Ahmadija.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, sugovornici su konstatirali da između dvaju zemalja postoje dobri i prijateljski odnosi, kao i da se oni kroz parlamentarnu suradnju mogu i trebaju podići na još veću razinu. S tim u svezi, istaknuta je važnost parlamentarnih skupina prijateljstava između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, te je naglašeno da kroz njihovu suradnju i djelovanje ima prostora za poboljšanje odnosa, posebno u području turizma i ekonomije.

Kako je istaknuto tijekom razgovora, dvije zemlje potpisale su niz bilateralnih sporazuma, ali i da posebnu pozornost treba posvetiti omogućavanju bezviznog ulaska građana Kralјevine Saudijske Arabije u Bosnu i Hercegovinu. Prema riječima sagovornika, Kralјevina Saudijska Arabija je nizom projekata pospiješila turističku infrastrukturu u BiH, ali bi tim činom odnos dvije zemlјe bio na još većoj razini, posebno u oblasti razvoja turizma u BiH.

Član Skupine za Afriku i zemlje Bliskog Istoka PSBiH, zastupnik Dragan Mektić rekao je da će kao član Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH nastojati tražiti informaciju od Vijeća ministara BiH kako bi se sagledali razlozi za neomogućavanje bezviznog ulaska građana Kralјevine Saudijske Arabije u BiH

Veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, NJ. E. Osamah Dakhel R. Al – Ahmadij zahvalio se zastupniku Mektiću za izraženu volju kako bi se pitanje bezviznog režima riješilo na obostrano zadovoljstvo. Također, poručio je kako Kraljevina Saudijska Arabija razumije i cijeni multietičnost BiH i zaželio joj prosperitet na mnogim poljima. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću