MENI
8.6.2021.

Члан Групе за Африку и земље Блиског Истока Парламентарне скупштине БиХ Драган Мектић примио у наступну посјету амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у БиХ

Члан Групе за Африку и земље Блиског Истока Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Драган Мектић примио је данас у наступну посјету амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у БиХ, Њ. Е. Osamaha Dakhela R. Al – Ahmadija.

У срдачном и пријатељском разговору, саговорници су констатовали да између двије земље постоје добри и пријатељски односи, као и да се они кроз парламентарну сарадњу могу и требају подићи на још већи ниво. С тим у вези, истакнута је важност парламентарних група пријатељстава између БиХ и Краљевине Саудијске Арабије, те је наглашено да кроз њихову сарадњу и дјеловање има простора за побољшање односа, посебно у области туризма и економије.

Како је истакнуто током разговора, двије земље потписале су низ билатералних споразума, али и да посебну пажњу треба посветити омогућавању безвизног уласка грађана Краљевине Саудијске Арабије у Босну и Херцеговину. Према ријечима саговорника, Краљевина Саудијска Арабија је низом пројеката поспијешила туристичку инфраструктуру у БиХ, али би тим чином однос двије земље био на још већој разини, посебно у области развоја туризма у БиХ.

Члан Групе за Африку и земље Блиског Истока ПСБиХ, посланик Драган Мектић рекао је да ће као члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ настојати тражити информацију од Савјета министара БиХ како би се сагледали разлози за неомогућавање безвизног уласка грађана Краљевине Саудијске Арабије у БиХ.

Амбасадор Краљевине Саудијске Арабије у БиХ, Њ. Е. Osamah Dakhel R. Al – Ahmadij захвалио се посланику Мектићу за изражену вољу како би се питање безвизног режима ријешило на обострано задовољство. Такође, поручио је како Краљевина Саудијска Арабија разумије и цијени мултиетичност БиХ и зажелио јој просперитет на многим пољима. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу