MENI
7.6.2021.

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Дамир Арнаут састао се с амбасадором Јапана у БиХ

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Дамир Арнаут састао се с амбасадором Јапана у БиХ, Њ.Е. Makotom Itom.

Саговорници су се осврнули на сарадњу између двије земље, посебно на пољу високог образовања, заштите околиша и у здравственом сектору, а амбасадор Ito је истакао да Јапан остаје опредјељен да пружа даљу подршку Босни и Херцеговини на овим и на другим пољима.

Амбасадор Ito и посланик Арнаут такође су разговарали о недавном састанку Савјета за имплементацију мира, на којем је потврђено именовање новог високог представника у Босни и Херцеговини Christiana Schmidta, те о укупној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини.

Посланик Арнаут је истакао изузетно позитивну улогу коју Јапан игра по питању промоције демократских вриједности, тржишне економије, безбједносних стандарда, те употребе најмодернијих технологија у различитим секторима у Босни и Херцеговини.

Амбасадор Ito је посланика Арнаута такође обавијестио о недавној посјети министра иностраних послова Јапана Босни и Херцеговини, те се разговарало о потенцијалним посјетама чланова Парламента Јапана (Diet) након избора који ће се у Јапану одржати у септембру ове године. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу