MENI
7.6.2021.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut sastao se sa veleposlanikom Japana u BiH

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut sastao se sa veleposlanikom Japana u BiH, Nj.E. Makotom Itom.

Sugovornici su se osvrnuli na suradnju između dvaju zemalja, posebno na polju visokog obrazovanja, zaštite okoliša i u zdravstvenom sektoru, a veleposlanik Ito je istaknuo da Japan ostaje opredjeljen da pruža daljnju potporu Bosni i Hercegovini na ovim i na drugim poljima.

Veleposlanik Ito i zastupnik Arnaut također su razgovarali o nedavnom sastanku Vijeća za implementaciju mira, na kojem je potvrđeno imenovanje novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, te o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Zastupnik Arnaut je istaknuo izuzetno pozitivnu ulogu koju Japan igra po pitanju promidžbe demokratskih vrijednosti, tržišne ekonomije, sigurnosnih standarda, te uporabe najmodernijih tehnologija u različitim sektorima u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Ito je zastupnika Arnauta također obavijestio o nedavnom posjetu ministra vanjskih poslova Japana Bosni i Hercegovini, te se razgovaralo o potencijalnim posjetama članova Parlamenta Japana (Diet) nakon izbora koji će se u Japanu održati u rujnu ove godine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću