MENI
7.6.2021.

Посланици и делегати Парламентарне скупштине БиХ учествовали на конференцији о Утврђеном доприносу БиХ Оквирној конвенцији УН о климатским промјенама

Посланици и делегати домова Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине учествовали су данас на конференцији посвећеној Утврђеном доприносу Босне и Херцеговине (NDC) за период 2020. – 2030. године Оквирној конвенцији Уједињених нација о климатским промјенама (UNFCCC).

На данашњем скупу, којем су присуствовали представници институција међународне заједнице које дјелују у БиХ као и амбасада УК Велике Британије и Сјеверне Ирске, Шведске и Италије те већи број представника законодавне и извршне власти свих нивоа у БиХ, представљен је ажурирани NDC који обухвата план смањења емисија гасова са ефектом стаклене баште за 33,2 одсто до 2030. године и скоро 66 одсто до 2050. године у односу на 1990. годину.

Учесницима скупа уводним напоменама обратио се посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић који је уједно и предсједавајући Зеленог клуба. Он је изразио задовољство што су у парламент унесене зелена политика, заштита околиша и борба против климатских промјена и додао да ће фокусирање на рад на њима бити знак да живимо у бољем друштву. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу