MENI
3.6.2021.

Одржан 12. састанак Парламентарног форума за европске интеграције БиХ

Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Никола Ловриновић и његов замјеник Лазар Продановић учествовали су у раду 12. састанка Парламентарног форума за европске интеграције БиХ, који је данас одржан у Брчком.

На састанку, чији је домаћин била Комисија за европске интеграције Скупштине Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине, разговарало се о извјештајима предсједавајућих комисија за европске интеграције о активностима проведеним у њиховим матичним парламентима у периоду између два састанка, те о Информацији о статусу припреме Програма интеграција Босне и Херцеговине у Европску унију, коју је презентовао представник Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине.

Такође, тема данашњег скупа било је и провођење Планова приоритета за парламенте у БиХ за убрзање процеса европских интеграција, о којој су говорили руководилац Twinning пројекта из државе чланице Zoltan Horvath и руководилац Twinning пројекта за БиХ Омар Филиповић.

Учесницима форума обратио се и шеф Секције за европске интеграције, политичка питања, односе са јавношћу и информације у Делегацији Европске уније у БиХ Krasimir Nikolov.

На крају састанка, у чијем су раду, осим чланова Заједничке комисије за европске интеграције и домаћина скупа, учествовали и чланови Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске, Комисије за европске интеграције Представничког дома Парламента Федерације Босне и Херцеговине, Комисије за европске интеграције Дома народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине, као и предсједавајући скупштина кантона у Федерацији Босне и Херцеговине, чланови руководства Парламентарног форума су, у складу са чланом 5. Пословника Парламентарног форума, усвојили и Заједничку изјаву.

Интегрални текст Заједничке изјаве, којом учесници 12. Парламентарног форума за европске интеграције БиХ поздрављају напоре подузете у припреми Програма интеграције Босне и Херцеговине у Европску унију, те понављају позив на даље интензивирање активности надлежних институција у Босни и Херцеговини за што брже провођење 14 приоритета из Мишљења Европске комисије о кандидатури Босне и Херцеговине за чланство у Европској унији, можете прочитати овдје. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу