MENI
2.6.2021

Rukovodstvo Zajedničke komisije za evropske integracije na 12. sastanku Parlamentarnog foruma za evropske integracije

Rukovodstvo Zajedničke komisije za evropske integracije koje čini predsjedavajući Zajedničke komisije Nikola Lovrinović, te njegovi zamjenici Lazar Prodanović i Halid Genjac učestvovat će na 12. sastanku Parlamentarnog foruma za evropske integracije koji će se održati sutra, u četvrtak 3. juna, u Brčkom.

Kako je najavljeno na početku sastanka, čiji je domaćin Komisija za evropske integracije Skupštine Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, učesnicima će se obratiti šef Delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler.

Nakon obraćanja predviđeno je da se razgovara o izvještajima predsjedavajućih komisija za evropske integracije o aktivnostima provedenim u njihovim matičnim parlamentima u periodu između dva sastanka. O Informaciji o statusu pripreme Programa integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju učesnike skupa upoznat će predstavnik Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine.

U okviru dnevnog reda 12. sastanka Parlamentarnog foruma za evropske integracije predviđeno je i usaglašavanje zajedničke izjave te određivanje okvirnog datuma za naredni sastanak.

Inače, osim članova Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH, na sastanku su pozvani i članovi Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske, Komisije za evropske integracije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Komisije za evropske integracije Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Komisije za evropske integracije Skupštine Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, kao i predsjedavajući skupština kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću