MENI
2.6.2021.

Vodstvo Zajedničkog povjerenstva za europske integracije na 12. sastanku Parlamentarnog foruma za europske integracije

Vodstvo Zajedničkog povjerenstva za europske integracije koje čini predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva Nikola Lovrinović, te njegovi zamjenici Lazar Prodanović i Halid Genjac sudjelovat će na 12. sastanku Parlamentarnog foruma za europske integracije koji će se održati sutra, u četvrtak 3. lipnja, u Brčkom.

Kako je najavljeno na početku sastanka, čiji je domaćin Povjerenstvo za europske integracije Skupštine Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, sudionicima će se obratiti šef Izaslanstva i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini veleposlanik Johann Sattler.

Nakon obraćanja predviđeno je da se razgovara o izvješćima predsjedatelja povjerenstava za europske integracije o aktivnostima provedenim u njihovim matičnim parlamentima u razdoblju između dva sastanka. O Informaciji o statusu pripreme Programa integracija Bosne i Hercegovine u Europsku uniju sudionike skupa upoznat će predstavnik Direkcije za europske integracije Bosne i Hercegovine.

U okviru dnevnog reda 12. sastanka Parlamentarnog foruma za europske integracije predviđeno je i usuglašavanje zajedničke izjave te određivanje okvirnog datuma za naredni sastanak.

Inače, osim članova Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH, na sastanku su pozvani i članovi Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske, Povjerenstva za europske integracije Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Povjerenstva za europske integracije Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Povjerenstva za europske integracije Skupštine Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, kao i predsjedatelji skupština kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću