MENI
1.6.2021

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH primili polaznike 10. klase visokih studija sigurnosti i odbrane Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane Republike Srbije

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH primili su danas u Sarajevu polaznike 10. klase visokih studija sigurnosti i odbrane Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane Republike Srbije, s rektorom Univerziteta odbrane general - potpukovnikom Goranom Radovanovićem na čelu.

Predsjedavajući Zajedničke komisije Asim Saraljić informirao je goste iz Beograda o dobrim i sadržajnim bilateralnim odnosima između parlamentarnih komisija/odbora za odbranu i sigurnost BiH i Republike Srbije, kao i delegacija u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. On je gostima iz Srbije prezentirao organizaciju i osnovne nadležnosti Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, naglašavajući da Zajednička komisija, osim informacija koje dobiva od Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva sigurnosti BiH i drugih institucija, vrši i terenske posjete jedinicama i komandama Oružanih snaga BiH (OSBiH) kako bi stekla uvid u realno stanje i na taj način, u saradnji s odgovornim licima u Ministarstvu odbrane i OSBiH, rješavala aktuelne probleme u sektoru odbrane i sigurnosti u našoj zemlji.

Rektor Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane Republike Srbije general - potpukovnik Goran Radovanović i načelnik visokih studija sigurnosti i odbrane pukovnik Branko Mišić zahvalili su se na srdačnom prijemu, te su upoznali domaćine s programom i načinom rada Škole nacionalne odbrane, apostrofirajući internacionalni karakter visokih studija sigurnosti i odbrane. Posebno je istaknuo dobre rezultate koje ostvaruju polaznici iz Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka, kojem je, osim članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnosti BiH, prisustvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, razgovaralo se i o bilateralnoj saradnji oružanih snaga dvije zemlje, koja se, kako je rečeno na sastanku, ogleda u programima obuka vojnih lica, odnosno njihovom tehničkom, informatičkom i stručnom usavršavanju. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću