MENI
1.6.2021.

Члан Групе за Африку и земље Блиског Истока Парламентарне скупштине БиХ Сафет Софтић примио у наступну посјету амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у БиХ

Члан Групе за Африку и земље Блиског Истока Парламентарне скупштине БиХ (ПСБиХ) Сафет Софтић примио је данас у наступну посјету амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у Босни и Херцеговини, Њ. Е. Osamaha Dakhela R. Al – Ahmadija.

На састанку је разговарано о актуелној друштвено - политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини, са посебним нагласком на реформске процесе у БиХ, те важност измјене изборног законодавства, која ће, како је оцијењено, омогућити провођење пресуда Европског суда за људска права у Стразбуру, те побољшати цјелокупне односе у земљи.

Истакнуто је обострано задовољство добрим и пријатељским односима, те констатовано да двије земље имају развијену парламентарну сарадњу, која, како је наглашено, може позитивно утицати на развој економије и привреде Босне и Херцеговине.

Члан Групе за Африку и земље Блиског истока ПСБиХ Сафет Софтић захвалио је амбасадору Al-Ahmadija на посјети, те нагласио чињеницу да Саудијска Арабија констатно помаже Босни и Херцеговину, а да финансирањем бројних пројеката у свим дијеловима земље показује да разумије и цијени мултиетничност на овом простору.

Изражавајући жаљење што је питање безвизног режима за држављане Саудијске Арабије стављено на ниво политичких расправа, Софтић је казао како очекује да ће овај проблем бити ријешен на обострано задовољство. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу