MENI
1.6.2021

Član Grupe za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Član Grupe za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Safet Softić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Osamaha Dakhela R. Al – Ahmadija.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj društveno - političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim naglaskom na reformske procese u BiH, te važnost izmjene izbornog zakonodavstva, koja će, kako je ocijenjeno, omogućiti provođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, te poboljšati cjelokupne odnose u zemlji.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima, te konstatirano da dvije zemlje imaju razvijenu parlamentarnu saradnju, koja, kako je naglašeno, može pozitivno utjecati na razvoj ekonomije i privrede Bosne i Hercegovine.

Član Grupe za Afriku i zemlje Bliskog istoka PSBiH Safet Softić zahvalio je ambasadoru Al-Ahmadija na posjeti, te naglasio činjenicu da Saudijska Arabija konstatno pomaže Bosni i Hercegovinu, a da finansiranjem brojnih projekata u svim dijelovima zemlje pokazuje da razumije i cijeni multietničnost na ovom prostoru.

Izražavajući žaljenje što je pitanje bezviznog režima za državljane Saudijske Arabije stavljeno na nivo političkih rasprava, Softić je kazao kako očekuje da će ovaj problem biti riješen na obostrano zadovoljstvo. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću