MENI
31.5.2021.

Предсједавајући Клуба посланика СДП БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић разговарао са шефом Делегације Европске уније у БиХ

"Магазиновић – Саттлер: Искористити фокус европских званичника 

Саша Магазиновић, предсједавајући Клуба посланика СДП БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ одржао је састанак са шефом Делегације Европске уније у БиХ Johanom Satlerom.

На састанку је, између осталог, разговарано о реформи Изборног закона Босне и Херцеговине, Закону о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ, те о Закону о јавним набавкама БиХ.

Магазиновић је изразио захвалност на подршци коју су Делегација ЕУ и Амбасада САД упутили члановима Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства, а посебно у сегменту транспарентног и отвореног рада овог тијела, како према јавности, тако и према невладиним организацијама. Истакао је своје очекивање да процес промјена изборног закона заврши усвајањем рјешења које ће омогућити транспарентан, фер и поштен изборни процес уз кориштење модерних технологија, ставивши у фокус спречавање изборних крађа.

Магазиновић је упознао саговорника и са детаљима промјена Закона о финансирању институција Босне и Херцеговине који је Клуб СДП БиХ упутио у процедуру, а који предвиђа финансирање избора и онда када буџет није усвојен, чиме се онемогућава блокада одржавања избора о којој се већ сада интензивно говори.

Господин Sattler је још једном нагласио своју опредијељеност да помогне у кључним реформама које ће Босну и Херцеговину приближити Европској унији. Том приликом је истакао да је веома важно да опозиција учествује у свим процесима и у складу са својим капацитетима да допринос напретку државе. Шеф Мисије ЕУ у Босни и Херцеговини је посебно потцртао да је наша регија поново у фокусу европских званичника и да домаће политичке снаге требају бити свјесни те прилике и искористити је испуњавајући преузете обавезе.
Клуб посланика СДП БиХ." (саопштење из Клуба посланика СДП БиХ) 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу