MENI
27.5.2021.

Замјеник предсједавајућег Дома народа др Драган Човић примио у опроштајну посјету амбасадорку Републике Словеније у БиХ

"Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драган Човић примио је данас у опроштајну посјету амбасадорку Републике Словеније у БиХ Zoricu Bukinac.

Званичници су разговарали о односима БиХ и Републике Словеније, као и о актуелној политичкој ситуацији.

Др Човић је поздравио континуирану подршку коју Република Словенија пружа институцијама БиХ на путу ка евроатлантским интеграцијама, нагласивши како је у БиХ важан дијалог који би потакнуо нужне реформе.

Представници хрватског народа у органима власти опредијељени су за хитне реформске процесе, уз потпуно уважавање пресуда Уставног суда БиХ и Европског суда за људска права, како би се омогућило легитимно представљање сва три конститутивна народа, као и отклањање свих других дискриминација кроз ограничене уставне промјене, које ће БиХ приближити Европској унији и НАТО - савезу, казао је др Човић.

Такође, др Човић је нагласио добре билатералне односе Босне и Херцеговине и Републике Словеније, истичући важним и словенско шестомјесечно предсједање Савјетом Европске уније. У том свјетлу, изразио је наду да ће европске интеграције БиХ и цијелог Западног Балкана бити важно питање предсједања.

Амбасадорка Bukinac истакнула је да ће Република Словенија и даље пружати подршку Босни и Херцеговини и свим нужним реформским процесима на путу БиХ ка Европској унији.

На крају сусрета, др Човић се захвалио амбасадорки Bukinac на уложеном труду и унапређивању билатералних односа Босне и Херцеговине и Републике Словеније, те пожелио успјешан наставак дипломатских активности". (саопштење из Кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа др Драгана Човића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу