MENI
27.5.2021.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda dr. Dragan Čović primio u oproštajni posjet veleposlanicu Republike Slovenije u BiH

"Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas u oproštajni posjet veleposlanicu Republike Slovenije u BiH Zoricu Bukinac.

Dužnosnici su razgovarali o odnosima BiH i Republike Slovenije, kao i o aktualnoj političkoj situaciji.

Dr. Čović je pozdravio kontinuiranu potporu koju Republika Slovenija pruža institucijama BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, naglasivši kako je u BiH važan dijalog koji bi potaknuo nužne reforme.

Predstavnici hrvatskog naroda u tijelima vlasti opredijeljeni su za žurne reformske procese, uz potpuno uvažavanje presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, kako bi se omogućilo legitimno predstavljanje svih triju konstitutivnih naroda, kao i otklanjanje svih drugih diskriminacija kroz ograničene ustavne promjene, koje će BiH približiti Europskoj uniji i NATO - savezu, kazao je dr. Čović.

Također, dr. Čović je naglasio dobre bilateralne odnose Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, ističući važnim i slovensko šestomjesečno predsjedanje Vijećem Europske unije. U tom svjetlu, izrazio je nadu da će europske integracije BiH i cijelog Zapadnog Balkana biti važno pitanje predsjedanja.

Veleposlanica Bukinac istaknula je da će Republika Slovenija i dalje pružati potporu Bosni i Hercegovini i svim nužnim reformskim procesima na putu BiH ka Europskoj uniji.

Na kraju susreta, dr. Čović se zahvalio veleposlanici Bukinac na uloženom trudu i unaprjeđivanju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, te poželio uspješan nastavak diplomatskih aktivnosti". (priopćenje iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda dr. Dragana Čovića)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću