MENI
26.5.2021.

Održana 17. sjednica Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze

Na 17. sjednici Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje, te Domu preporučeno davanje suglasnosti za ratificiranje:  

  • Ugovora o grantu (Projekt Koridor Vc2 Poddionica: Tunel Zenica – Donja Gračanica) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicijski grant iz programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan,
  • Amandmana broj 2 na Sporazum o grantu u okviru investicijskog granta SIDA-e BiH Munic WatSan zaključenog od i između Bosne i Hercegovine (korisnik) i Europske investicijske banke (banka) dana 30. travnja 2013. u Luksemburgu i 14. svibnja 2013. u Sarajevu, izmjenjenog 25. rujna 2018. godine („Sporazum o grantu“),
  • Ugovora o grantu (Projekt Koridor Vc2 Poddionica: Buna - Počitelј) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicijsku potporu Europskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

Povjerenstvo je podržalo Izvješće o radu Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju za 2020. godinu, kao i Izvješće o radu i Financijsko izvješće Agencije za poštanski promet Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

U svezi sa dopisom Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, u kojem je dostavljeno Mišljenje Vanjskotrgovinske komore na Nacrt Pravilnika o CEMT dozvolama, koji je sačinilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Povjerenstvo je usvojilo zaključak kojim traži od Ministarstva komunikacija i prometa BiH da detaljno razmotri Mišljenje Vanjskotrgovinske komore BiH na Nacrt Pravilnika o CEMT dozvolama, te da za sve prijedloge koje ne prihvati da argumentirano i detaljno obrazloženje i isto, osim Vanjskotrgovinskoj komori BiH, dostavi i Povjerenstvu.

Nakon rasprave o dopisu Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, a kojim se traži hitno reagiranje u povodu Pravilnika o određivanju javnih cesta po kojima se mora odvijati tranzitni promet teretnih vozila kroz Republiku Hrvatsku, koji je sačinilo Ministrarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, članovi Povjerenstva usvojili su zaključak u kome se navodi da očekuju od Vijeća ministara BiH i nadležnog Ministarstva da nastave sa aktivnostima u rješavanju ovog problema, te da o tome detaljno obavijeste Povjerenstvo. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću