MENI
17.4.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa premijerom Tuzlanskog kantona


"Tuzlanski kanton kao najmnogoljudniji pa u privrednim okvirima vjerovatno i najpotentniji dio Bosne i Hercegovine ima sve uslove da bude jedna od pokretačkih snaga razvoja cijene države. Na ovom prostoru, uprkos teškim uslovima i recesiji, ljudi ne ostaju bez posla, a firme ne idu u stečaj što je i ogroman kapital koji treba cijeniti.

Ovo je, između ostalog, istaknuto prilikom današnjeg susreta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa premijerom Vlade Tuzlanskog kantona Seadom Čauševćem i ministrom za trgovinu turizam i saobraćaj Senaidom Hadžićem koji su u najkraćim crtama prezentirali aktuelni trenutak ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Dr. Bećirović je istakao da je Tuzlanski kanton pravi primjer rezultata koje je moguće postići sistematičnim radom. Međutim dodao je on, za prave efekte na širem području Bosne i Hercegovine neophodno je da i na višim nivoima vlasti odgovorni političari rade svoj posao i kvalitetnim zakonskim rješenjima otvaraju prostor za napredak. Također, prvi zamjenik predsjedavajućeg dr. Denis Bećirović naglasio je da postoji neiskorišten prostor u sferi parlamentarne diplomatije i ponudio da bude promotor uspješnih projekata Tuzlanskog kantona prilikom brojnih susreta koje ima sa zvaničnicima iz cijelog svijeta i da pomogne da se uspostave veze privrednika iz ovog područja sa diplomatskim predstavnicima koji djeluju u Sarajevu." saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Bećirovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću